Pla de qualitat de Kromme Rijngebied

Beeldkwaliteitplan Kromme Rijngebied

Documentació:

http://www.krommerijnlandschap.nl/landschapsontwikkelingsplan-lop/bkp-krommerijngebied/

País/regió:

Països Baixos

Any:

2010

Escala d'aplicació:

Municipal

Descripció:

El Pla de qualitat de Kromme Rijn (o BKP, del neerlandès Beeldkwaliteitplan) sorgeix per iniciativa dels sis municipis que formen l'àmbit i de la fundació conservacionista del paisatge Landschap Erfgoed Utrecht, amb l'objectiu de concretar els resultats del Pla de desenvolupament del paisatge elaborat per al mateix àmbit (Landschapsontwikkelingsplan Krommerijngebied). Les finalitats del BKP són mantenir i millorar la qualitat del paisatge de la zona, sobretot de cara als nous desenvolupaments que s'hi duguin a terme. Concretament, pretén aportar les eines i els exemples necessaris per reforçar les característiques pròpies del paisatge del lloc, proporcionar directrius perquè els nous desenvolupaments contribueixin a la qualitat del paisatge i esdevenir un marc per la coordinació entre veïns, agents i l'Administració per dur a terme accions en favor del paisatge. El BKP té incidència en els elements construïts del paisatge, sobretot pel que fa a la imatge, l'estètica i la percepció, però també es fixa en com encaixen en l'entorn. A més s'ocupa dels espais oberts, de les infraestructures i dels usos que pot tenir cada sector. El document proposa les directrius sobre com caldrà establir els nous desenvolupaments per tal de mantenir i millorar la qualitat del paisatge analitzada a cada zona de l'àmbit. El contingut del Pla és molt gràfic amb l'objectiu d'esdevenir una eina comunicativa fàcil de poder aplicar per part de tots els agents i de la ciutadania en general.

Font de finançament:

Pública

Agents impulsors:

Municipis de Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede i la fundació Landschap Erfgoed Utrecht.

TORNAR

 

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net