Indicadors de paisatge. Reptes i perspectives

 

 

Introducció

Les noves polítiques de paisatge endegades a Catalunya i en molts països europeus necessiten indicadors que permetin seguir periòdicament l'evolució i l'estat dels paisatges, la satisfacció de la població amb el seu paisatge, així com l'efectivitat de les iniciatives públiques i privades en la millora dels paisatges.

El debat sobre quins han de ser aquests indicadors de paisatge és avui ben viu arreu d'Europa, però encara no està resolt. Són diversos els factors que el fan realment complex: la transversalitat del concepte de paisatge, que engloba les dimensions naturals i culturals, així com una dimensió perceptiva individual i social; la relativa novetat del paisatge com a objecte de la planificació territorial i urbanística, o la voluntat de treballar amb una llista d'indicadors que siguin aplicables, que tinguin una utilitat contrastada i siguin comprensibles per a la societat en el seu conjunt.

L'objectiu del seminari és, doncs, debatre a l'entorn dels indicadors de paisatge des de diferents perspectives disciplinàries i posar en comú algunes de les experiències més interessants en relació amb el tema existents a l'àmbit europeu.

Participants

El nombre màxim de participants al seminari és 150 i, per assistir-hi, és imprescindible la inscripció prèvia.

Les llengües de treball són el català, el castellà, l'anglès i el francès i, per aquest motiu, les sessions comptaran amb servei de traducció simultània de i a aquestes llengües.

Activitats paral·leles

Amb motiu del seminari, la Cartoteca de l'Institut Cartogràfic de Catalunya organitzarà dues activitats complementàries:

- Exposició sobre cartografia i paisatge: "Fotografies aèries de Catalunya: testimonis d'un espai en transformació"

- Visites guiades a la Cartoteca de Catalunya.

Localització

La seu central de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) es troba situada al Parc de Montjuïc de Barcelona.

» Mapa de localització de l'ICC

Transport

L'aeroport de Barcelona té connexions amb pràcticament totes les grans ciutats europees. Cada 15 minuts surten trens d'aquest aeroport en direcció a Barcelona (estació de Sants). Se'n poden consultar els horaris al web www.renfe.es. També hi ha una línia d'autobús (Aerobus) que fa el trajecte entre l'aeroport de Barcelona i la plaça de Catalunya, amb una parada a plaça d'Espanya (propera a la seu central de l'Institut Cartogràfic de Catalunya).

L'aeroport Girona-Costa Brava està especialitzat en els vols de baix cost. La companyia principal que opera a Girona és Ryanair (www.ryanair.com), però la companyia Transavia (www.transavia.com) també vola a i des de Girona. Hi ha servei diari d'autobusos (Barcelona Bus) d'aquest aeroport en direcció a Barcelona (estació del Nord).

La ciutat de Barcelona disposa d'una bona xarxa de transport públic. Per consultar les línies més adients en cada cas es pot consultar el web Guia urbana de Barcelona.

Allotjament

Es recomana fer la reserva d'allotjament amb força antelació per evitar la manca de disponibilitat en aquelles dates. El web de Turisme de Barcelona facilita la cerca d'allotjament i disposa d'informació d'un gran ventall d'hotels i hostals propers a terminals d'autobusos o metro.

» Cercador d'hotels de Turisme de Barcelona

 

Inici de pągina

© 2021 Observatori del Paisatge de Catalunya. C/ Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 - observatori@catpaisatge.net

Observatori del Paisatge