Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a Internet

Grup PaisatgesonorUB del Laboratori d'Art Sonor de la Universitat de Barcelona

Webs amb recursos útils, pàgines personals, polítiques públiques, empreses relacionades, curiositats: alguns fragments d'aquella gran nebulosa d'interessos i atencions que envolta el tema del paisatge sonor.

CATALUNYA

Art sonor

Bloc de Josep Cerdà, artista sonor, creador multidisciplinar i investigador. El seu treball està enfocat en el so, en la pràctica fonogràfica, en el paisatge sonor i en l’escolta.

Quadern de sons

Bloc de Ricard Casals Alexandri. Gravacions, recursos, reflexions, impressions, una mica de tot sobre l'univers dels sons i la cultura acústica.TORNAR A DALT

ESPANYA

El sonido de la naturaleza

Bloc personal de Carlos de Hita amb diverses gravacions i mapes sonors.TORNAR A DALT

EUROPA

HOLANDA

Site of Silence

El silenci té molts més matisos dels que estem acostumats a atorgar-li. Aquest web ens proposa diferents maneres de descobrir-los i assaborir-los.

REGNE UNIT

EARS (ElectroAcoustic Resource Site)

Portal engegat per la De Montfort University de Leicester (Regne Unit), amb l'objectiu de posar a l'abast de tothom una plataforma de recursos organitzats sobre el camp de la música electroacústica. Una secció del web està dedicat al paisatge sonor, amb enllaços i informacions bibliogràfiques.

Liminal

Societat formada l'any 2003 per l'arquitecte Frances Crow i l'artista sonor David Prior, especialitzada en la integració de so i arquitectura per a la creació d'espais sonors.

Sounder city

L'estratègia de la Greater London Authority per fer front als problemes lligats al soroll és un exemple d'una política que, al costat de les tradicionals mesures basades en mètodes quantitatius, promou una visió més atenta als aspectes qualitatius del paisatge sonor, per tal de millorar-ne la gestió.TORNAR A DALT

INTERNACIONAL

Ear to the earth: a worldwide network for environmental sound art

Comunitat internacional de músics, artistes sonors i científics que promou una sensibilització ambiental a través del so. Organitza conferències, instal·lacions i representacions, i fomenta el treball artístic i investigador en aquest camp.

Francisco López website

Web de l'artista sonor Francisco López, un dels més considerats en l'escena de la música experimental, que utilitza materials sonors gravats en diferents llocs del món per crear un original i iconoclasta univers sonor.

O+A

Des de fa més de vint anys, els compositors Bruce Odland i Sam Auinger col·laboren explorant inèdites perspectives d'escolta sobre el món actual, mitjançant instal·lacions que canvien la nostra manera de sentir i ens reconnecten amb el medi que ens envolta.

Soundscape Explorations

Bloc molt actiu que conté un directori de vídeos d'internet relacionats amb el camp de l'ecologia acústica.

Soundwalk

Web d'una companyia amb seus a Nova York i París que ofereix unes passejades sonores molt especials, en les quals uns narradors guien l'oient pels llocs que conformen els seus propis paisatges urbans. Experiències cinemàtiques que barregen la ficció amb la realitat.

Urban Surround

Urban Surround és un projecte musical i visual, de Ferran Cruixent i Joan Carles Martorell, que inclou diversos capítols els quals han estat produïts en diferents ciutats. Cada capítol/ciutat té un número concret de pel·lícules exprés (express movies) que descriuen moments, bromes, impressions, emocions o casualitats viscudes durant els dies de producció.

ESTATS UNITS

Fieldsepulchra

Bloc personal del nord-americà Michael Raphael que inclou bàsicament breus enregistraments de camp obtinguts a la natura, així com altres sons diversos.

Soundscrapers

Bloc que conté els sons recollits per l'estudiant d'Arquitectura Nick Sowers a bases militars abandonades i altres ruïnes arquitectòniques similars a fi de reflectir la relació entre el paisatge i la guerra.

The 4 ways sound affects us

Vídeo d'una breu xerrada en la qual Julian Treasure, autor del llibre Sound Business, explica les quatre maneres en què el so afecta la vida de les persones.

Wild Sanctuary

Empresa americana que disposa d'un dels arxius de sons naturals més gran i divers del món, actiu des del 1968. Les gravacions, que sumen més de 3.500 hores, tenen utilitats comercials, educatives i de recerca.TORNAR A DALT
 

© 2010/2019 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net