Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a la premsa

19 de març de 2013

Es crea un mapa amb paisatges industrials de Catalunya

Els recull l'Observatori del Paisatge de Catalunya al seu web.

Descobrir [Crònica]

Foto

El Museu Industrial del Ter

L'Observatori del Paisatge de Catalunya ha creat un nou espai al web dedicat als paisatges industrials. Els paisatges industrials ―sense ús o rehabilitats per a funcions i usos vinculats sobretot al sector terciari― constitueixen un ric llegat col·lectiu de gran valor històric, estètic, simbòlic i identitari, a més de representar una magnífica oportunitat per aprendre de la història mitjançant el paisatge.

L'objectiu del nou dossier, consultable en català, castellà, anglès i francès, és difondre l'existència dels paisatges industrials i la seva diversitat, amb especial incidència en els de Catalunya, gràcies al mapa interactiu que mostra més en detall vuit paisatges industrials catalans: el barri del Poblenou de Barcelona, la vall Fosca, la conca minera de Cercs, la conca minera d'Ogassa i Surroca, les colònies fabrils del Llobregat mitjà, els paisatges de la sal, els meandres del Ter i les mines de Bellmunt del Priorat.

El dossier també pretén recollir, classificar, ordenar i fer disponible al públic d'una manera senzilla aquelles iniciatives, centres, institucions, notícies o llibres sobre el paisatge industrial a Catalunya, Espanya i a escala internacional. El dossier, pensat perquè sigui útil tant per a persones especialitzades com per al públic en general, anirà creixent i actualitzant-se periòdicament.

El nou dossier s'afegeix als dossiers existents sobre els paisatges de la pedra seca, els paisatges sonors, els jardins i els arbres monumentals i singulars, que, des de la seva creació, han anat incrementant i actualitzant el seu contingut.

 

© 2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net