Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a Internet

Recull de diverses pàgines web que contenen informació sobre aspectes relacionats amb els paisatges industrials i la seva arquitectura. Cal remarcar que només s'ha recollit informació inclosa en webs actius. Això significa que, malauradament, aquest criteri exclou de manera inevitable altra informació de gran interès en aquesta temàtica, però que no pot consultar-se en un web.

CATALUNYA

Mapa del patrimoni industrial de Catalunya

Els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial català que agrupa elements mobles, immobles i intangibles relacionats amb els processos d'explotació i fabricació industrials, inclosos tots els seus aspectes i continguts.

Mapa interactiu de les colònies industrials de Catalunya

Novetats del Patrimoni Industrial

Bloc del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya que recull reportatges, novetats i fotografies a l'entorn del patrimoni industrial.

Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central

Descripció del patrimoni geològic i miner del Parc així com dels seus actius turístics.TORNAR A DALT

ESPANYA

Patrimonio Industrial Arquitectónico

Bloc personal amb un recull de premsa important i actualitzat, i molta altra informació al voltant del patrimoni industrial i l'arquitectura.

XacoGeo

Eina digital per conèixer el patrimoni cultural i industrial del Camí de Sant Jaume del Nord, del País Basc fins a Santiago de Compostel·la, i les seves variants, fruit del treball d'una xarxa col·laborativa entre diferents comunitats.

ANDALUSIA

Laboratorio del Paisaje Industrial Andaluz

Bloc d'un grup de recerca amb informació d'esdeveniments sobre paisatge industrial i enllaços a altres blocs i webs.

CANTÀBRIA

Patrimonio Industrial Cantabria

Bloc del grup de recerca en Geografia Històrica del Paisatge de la Universitat de Cantàbria on es recull informació diversa d'actualitat sobre patrimoni industrial i enllaços a altres blocs i webs interessants.

CASTELLA I LLEÓ

Patrimonio histórico industrial de Castilla y León

Informació del patrimoni industrial de la comunitat autònoma de Castella i Lleó que incorpora un inventari del patrimoni de cada província.TORNAR A DALT

EUROPA

ALEMANYA

Industrial Photography

Fotografies de patrimoni industrial de tot Europa, amb un apartat especial per a paisatges industrials.

Industrie Kultur Fotografie

Fotografies i articles de patrimoni i paisatges industrials.

Industriekultur-Fotografie und Geschichte

Recorregut fotogràfic pel patrimoni industrial del carbó i de l'acer de la conca del Ruhr i regions industrials properes. Inclou breus descripcions i reflexions sobre els canvis en el paisatge.

FRANÇA

L'évolution du paysage industriel par l'image

Anàlisi de l'evolució del paisatge industrial francès entre els segles XIX i XX a partir d'imatges pictòriques.

Le patrimoine industriel du Jura

Recull del patrimoni industrial de la regió del Jura francès, parant atenció també al paisatge que l'emmarca.

IRLANDA

Copper Coast Geopark

Informació sobre aquest geoparc irlandès que parteix de les instal·lacions mineres en desús per promoure el patrimoni natural i cultural de la zona.

Industrial Heritage Ireland

Informació de patrimoni industrial d'Irlanda. Inclou alguns recorreguts i bibliografia.

ITÀLIA

Parco Geominerario Storico e Ambientale della Sardegna

Descripció del patrimoni natural i miner del geoparc de l'illa de Sardenya. El geoparc es va crear amb la finalitat de promoure el desenvolupament sostenible de la zona.

REGNE UNIT

Cornish Mining World Heritage

Centres miners de Cornualla, inclosos dins del llistat de patrimoni mundial de la Unesco. Informació molt completa amb cartografia i SIG propi, que fa èmfasi en com la mineria va transformar el paisatge.

Pennine Waterways

Conjunt de canals navegables d'origen industrial a Anglaterra. El web conté informació històrica, fotografies i enllaços per ampliar la informació.TORNAR A DALT

INTERNACIONAL

Terra Toxis: Post-industrial latent space

Bloc que mostra un extens i divers testimoni fotogràfic de paisatges industrials en desús d'arreu del món, especialment d'espais urbans oblidats.TORNAR A DALT
 

© 2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net