Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informations
sur la presse

13 Mars 2016

La pedra en sec optarÓ a Patrimoni Mundial dins l'Ómbit mediterrani

El Govern inicia els trÓmits per sumar-se al projecte de la paret seca que lideren Xipre i GrŔcia perquŔ el llegat balear opti tambÚ al reconeixement.

LAURA BAĐËN

Menorca.info [Chronique]

Foto

Punta Nati i la Serra de Tramuntana sˇn dos dels espais amb major concentraciˇ a Balears dĺelements de pedra en sec

Seguint el mateix procÚs que la candidatura de Menorca Talai˛tica, el Govern balear s'ha proposat sumar-se la candidatura internacional de Patrimoni Cultural Immaterial de la Pedra en Sec. Es tracta d'una proposta liderada per GrŔcia i Xipre i que inclouria el llegat existent a les quatre illes, inclosa Menorca. Ha estat en el marc del Consejo Nacional de Patrimonio Histˇrico, organitzat pel Ministeri de Cultura aquesta setmana a C˛rdova, on el director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila, ha deixat constÓncia de l'interŔs de la comunitat aut˛noma de proposar aquesta candidatura en el pr˛xim Consejo Nacional de Patrimonio Histˇrico.

Gomila ha manifestat "la satisfacciˇ de poder incorporar-nos a una nova candidatura a Patrimoni Mundial, la de la Pedra en Sec, que engloba les quatre illes del nostre territori i que sˇn referent de la cultura de pedra en sec que caracteritza a tota la MediterrÓnia. Aix˛ ens beneficia, igual que la candidatura de Menorca Talai˛tica, a nivell de valoraciˇ de la pr˛pia cultura de Balears i la visibilitat que ens dˇna dins l'esfera global".

FORTALESES DEL PORT DE MAË

El director insular de Cultura, Antoni Ferrer, tambÚ ha participat a la trobada de C˛rdova on es va informar del projecte Med-Fortis, Fortificacions hist˛riques europees de costa, que es presenta al programa Horizon i que inclou el port de Maˇ, junt amb dos altres emplašaments. El projecte vol fer valdre zones amb fortificacions de costa i paratges amb patrimoni marÝtim immoble, unes zones que poden esdevenir models de turisme i cultura marÝtims de la MediterrÓnia.

D'altra banda, la cita ha servit per comprovar que la candidatura de Menorca Talai˛tica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial. Ara, s'obre una etapa que durarÓ fins al mes de novembre, durant la qual s'avaluarÓ la candidatura per la seva possible presentaciˇ davant del ComitÚ de Patrimonio Mundial durant el 2017.

 

© 2007/2019 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net