Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informations
sur la presse

27 Mars 2014

El Consell Comarcal del Montsià posa en marxa un nou pla d'ocupació dedicat a la pedra en sec

S'ha contractat 1 responsable d'obra i 4 peons per un període de 6 mesos.

Aguaita.cat [Chronique]

Foto

Els beneficiats per este pla realitzaran treballs de rehabilitació en diversos indrets de la comarca

El Pla d'Ocupació Montsià 2014 estarà dedicat enguany al condicionament, rehabilitació i recuperació d'elements i construccions amb pedra seca, d'interès històric, cultural i arquitectònic i servirà per dur a terme diferents actuacions als municipis de La Sénia, Alcanar, Ulldecona, Mas de Barberans, Masdenverge i La Galera.

Amb l'objectiu de fomentar polítiques actives de foment de l'ocupació, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Montsià ha iniciat este nou pla d'ocupació que ha permès la contractació d'un responsable d'obra i quatre peons per un període de sis mesos.

Els cinc treballadors contractats són aturats de llarga durada als quals, durant este període, rebran formació complementària dirigida a millorar les seves accions personals i professionals per tal d'afavorir la seva posterior inserció al mercat laboral.

El Pla d'Ocupació del Montsià de 2014 s'ocuparà del Projecte de recuperació d'espais de pedra seca a través de l'arranjament de murs a: el Barranc del Cònsul, al camí de la Plaça Major del Riu i a la carretera de Rossell de La Sénia; a la zona del Mirador d'Alcanar i a diferents indrets d'Alcanar Platja; a la zona de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona; a l'accés de l'avinguda de Catalunya, de Mas de Barberans; a la zona verda de l'antic abocador de Masdenverge i a la plaça de bous de La Galera.

El Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín Masdéu ha ressaltat "l'oportunitat de formar persones en situació d'atur i donar-los una ocupació temporal". Pel que fa a les actuacions, Masdéu ha dit que "estes actuacions permetran recuperar una part del paisatge natural del nostre territori mitjançant unes tècniques tradicionals en concordança amb el paisatge rural".

 

© 2007/2019 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net