Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informations
sur la presse

16 Avril 2008

Un llibre transfronterer recull l'arquitectura de pedra seca de l'Albera

JOSEP PUIGBERT

El Punt [Chronique]

Foto

Un llibre nou sobre l'Albera documenta un dels aspectes socials, patrimonials i hist˛rics com Ús l'arquitectura de pedra seca, la toponÝmia, els molins, els recs i els pous de glaš, d'aquesta serralada transfronterera que forma part d'un territori com˙. La publicaciˇ Ús dels darrers treballs sorgits del projecte de recerca anomenat L'Albera: mem˛ria i terra finanšat pel Fons de Desenvolupament Regional (Feder).

El llibre, publicat en catalÓ i francŔs, tÚ 130 pÓgines, i Ús una suma dels treballs de recerca de vuit autors de la Catalunya Nord i del Principat, coordinats per la tŔcnica de Cultura i Relacions Transfrontereres del Consell Comarcal de l'Alt EmpordÓ, Maria Teresa GenÝs. "Volem ensenyar que la pedra Ús un element fonamental de la nostra cultura. S'ha escrit sobre d˛lmens, grans menhirs, el romÓnic, per˛ quedava per estudiar els pous de glaš o els camins de pedra", n'ha explicat un dels autors, Xavier Luna-Batlle.

El llibre l'ha publicat el Consell Comarcal de l'Alt EmpordÓ, i ha tingut la implicaciˇ de les universitats de PerpinyÓ i l'Aut˛noma de Barcelona i l'associaciˇ Albera Viva.

 

© 2007/2019 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net