Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Información
en la prensa

21 Abril 2006

Divulgaran el patrimoni cultural investigat sobre la serra del Montsant

El Punt - Camp de Tarragona [Crónica]

Un projecte divulgarà entre la població el patrimoni cultural de les muntanyes del Montsant mitjançant opuscles i exposicions. Es tracta de les conclusions d'un estudi elaborat per l'etnòleg Salvador Palomar, que servirà per conèixer com ha transcorregut la presència humana a la comarca des de la prehistòria fins als nostres temps. Aquest és un treball complementari dels que el Parc Natural de la Serra del Montsant ha encarregat sobre la fauna i la flora de la zona. Palomar ha argumentat que "estudiar el patrimoni cultural de la muntanya és estudiar la presència humana, que ha estat molt important des dels temps prehistòrics fins al present".

En l'àmbit cultural, l'etnòleg ha recordat la importància dels estudis específics que s'han fet sobre els masos que hi havia escampats per tota la serralada, els molins hidràulics fariners a la part baixa del riu Montsant, l'arquitectura popular en forma d'estructures de pedra seca, cabanes o barraques que hi ha a tot el territori o bé referències a fets històrics concrets. L'objectiu del material editat sobre el patrimoni és "portar al terreny de la divulgació el que fins ara s'ha mogut en l'àmbit de la investigació". En aquest sentit, Palomar ha anunciat l'existència d'un projecte d'una exposició itinerant sobre les ermites del Montsant i l'edició d'uns petits opuscles de divulgació col·leccionables adreçats al públic no especialitzat.

 

© 2007/2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net