Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Información
en la prensa

24 Octubre 2011

Recuperen pastures i refan construccions de paret seca a la Fageda d'en Jordà

Diari de Girona [Crónica]

El delegat general de la Caixa a Girona, Jordi Nicolau; el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), Xavier Puig, van presentar ahir els treballs de recuperació de murs de pedra seca i espais oberts dins de la fageda d'en Jordà. Les actuacions permetran posar en valor part del patrimoni cultural de l'espai. Per tal d'afavorir-hi la biodiversitat, hi pasturarà un ramat de vaques.
L'actuació es va dur a terme a través de la feina de vuit persones de la Cooperativa la Fageda. En concret van desbrossar, reconstruir murs i millorar un itinerari pedestre dins del bosc de faigs. La tasca ha permès recuperar una biodiversitat perduda per causa de l'abandonament de la pagesia.
La finca de Can Jordà, propietat de la Diputació de Girona i cogestionada per la mateixa Diputació i el Parc Natural, té un total de 89 hectàrees distribuïdes en bosc de fageda, diverses pastures i espais oberts, i la masia de Can Jordà.

 

© 2007/2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net