Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Information
in the Press

22 June 2006

Inventarien i tipifiquen un total de 141 elements de pedra seca al MontsiÓ

ACN

El Punt - Camp de Tarragona [Feature]

El ColĚlegi Oficial d'Arquitectes de Catalunya ha elaborat un inventari dels elements de pedra seca existents a la comarca del MontsiÓ que tipifica i aporta informaciˇ detallada sobre 141 construccions que formen part del patrimoni rural del territori. L'estudi, encarregat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, inclou elements com ara marges, barraques, pous o forns de calš i pretÚn sensibilitzar administracions municipals i propietaris sobre la necessitat de conservar aquestes construccions.

A banda dels marges, estructures omnipresents a les zones de conreu de secÓ amb pendents i presŔncia abundant de pedra, les barraques sˇn l'altre element arquitect˛nic mÚs caracterÝstic d'aquest patrimoni. L'estudi destaca les localitzades en municipis com Freginals (amb planta rodona, coronades per falsa volta amb avanšament de filades i amb la porta orientada en sentit contrari al vent de mestral), Amposta, la SÚnia o Ulldecona (on s'ha localitzat l'anomenada "catedral", una barraca amb diferents estances i dimensions considerables).

L'estudi es completarÓ amb un catÓleg d'oliveres milĚlenÓries a les Terres de l'Ebre.

 

© 2007/2019 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net