Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informaciˇ
a la premsa

21 d'abril de 2006

Divulgaran el patrimoni cultural investigat sobre la serra del Montsant

El Punt - Camp de Tarragona [Cr˛nica]

Un projecte divulgarÓ entre la poblaciˇ el patrimoni cultural de les muntanyes del Montsant mitjanšant opuscles i exposicions. Es tracta de les conclusions d'un estudi elaborat per l'etn˛leg Salvador Palomar, que servirÓ per conŔixer com ha transcorregut la presŔncia humana a la comarca des de la prehist˛ria fins als nostres temps. Aquest Ús un treball complementari dels que el Parc Natural de la Serra del Montsant ha encarregat sobre la fauna i la flora de la zona. Palomar ha argumentat que "estudiar el patrimoni cultural de la muntanya Ús estudiar la presŔncia humana, que ha estat molt important des dels temps prehist˛rics fins al present".

En l'Ómbit cultural, l'etn˛leg ha recordat la importÓncia dels estudis especÝfics que s'han fet sobre els masos que hi havia escampats per tota la serralada, els molins hidrÓulics fariners a la part baixa del riu Montsant, l'arquitectura popular en forma d'estructures de pedra seca, cabanes o barraques que hi ha a tot el territori o bÚ referŔncies a fets hist˛rics concrets. L'objectiu del material editat sobre el patrimoni Ús "portar al terreny de la divulgaciˇ el que fins ara s'ha mogut en l'Ómbit de la investigaciˇ". En aquest sentit, Palomar ha anunciat l'existŔncia d'un projecte d'una exposiciˇ itinerant sobre les ermites del Montsant i l'ediciˇ d'uns petits opuscles de divulgaciˇ colĚleccionables adrešats al p˙blic no especialitzat.

 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net