Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informaciˇ
a la premsa

8 d'agost de 2016

Apuntalar l'enciclopŔdia d'estructures de pedra seca

Adrinoc i l'Observatori del Paisatge de Catalunya promouen un projecte per consolidar la Wikipedra, que ja té 13.000 localitzacions. Aquesta iniciativa té el suport dels ajuts Feader.

JORDI CASAS

El Punt Avui [Cr˛nica]

Foto

El parc de Pedratosca de les Preses i Olot mantÚ moltes estructures constru´des amb la tŔcnica de la paret seca. Foto: J.C.

Potenciar el portal Wikipedra que impulsa l'Observatori del Paisatge de Catalunya amb seu a Olot i que ha aconseguit inventariar més de 13.000 barraques de pedra seca en cinc anys de funcionament i a través de les aportacions de més de 190 col·laboradors, és un dels objectius del projecte Col·laboraXpaisatge, que impulsa l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-oriental de Catalunya (Adrinoc) amb el suport tècnic de l'observatori i la complicitat de l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional. Aquest projecte s'emmarca en els ajuts europeus Feader. La Wikipedra ha generat, a part de l'inventari, diverses sinergies tant en el sector públic com en el privat que estan contribuint a donar visibilitat i a reivindicar aquest patrimoni de les zones rurals de Catalunya. En concret, aquest projecte inclou el desenvolupament d'una aplicació mòbil vinculada a la Wikipedra en què també es puguin inventariar altres tipus de construccions, a part de barraques de pedra seca. Aquest projecte pretén crear desenvolupament a través del paisatge i la col·laboració ciutadana mitjançant la recuperació de les construccions de pedra seca. Per dur a terme aquest acord, les dues organitzacions signants del conveni disposen del finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i del fons europeu Feader.


 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net