Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a la premsa

13 de març de 2016

La pedra en sec optarà a Patrimoni Mundial dins l'àmbit mediterrani

El Govern inicia els tràmits per sumar-se al projecte de la paret seca que lideren Xipre i Grècia perquè el llegat balear opti també al reconeixement.

LAURA BAÑÓN

Menorca.info [Crònica]

Foto

Punta Nati i la Serra de Tramuntana són dos dels espais amb major concentració a Balears d’elements de pedra en sec

Seguint el mateix procés que la candidatura de Menorca Talaiòtica, el Govern balear s'ha proposat sumar-se la candidatura internacional de Patrimoni Cultural Immaterial de la Pedra en Sec. Es tracta d'una proposta liderada per Grècia i Xipre i que inclouria el llegat existent a les quatre illes, inclosa Menorca. Ha estat en el marc del Consejo Nacional de Patrimonio Histórico, organitzat pel Ministeri de Cultura aquesta setmana a Còrdova, on el director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila, ha deixat constància de l'interès de la comunitat autònoma de proposar aquesta candidatura en el pròxim Consejo Nacional de Patrimonio Histórico. Gomila ha manifestat "la satisfacció de poder incorporar-nos a una nova candidatura a Patrimoni Mundial, la de la Pedra en Sec, que engloba les quatre illes del nostre territori i que són referent de la cultura de pedra en sec que caracteritza a tota la Mediterrània. Això ens beneficia, igual que la candidatura de Menorca Talaiòtica, a nivell de valoració de la pròpia cultura de Balears i la visibilitat que ens dóna dins l'esfera global". FORTALESES DEL PORT DE MAÓ El director insular de Cultura, Antoni Ferrer, també ha participat a la trobada de Còrdova on es va informar del projecte Med-Fortis, Fortificacions històriques europees de costa, que es presenta al programa Horizon i que inclou el port de Maó, junt amb dos altres emplaçaments. El projecte vol fer valdre zones amb fortificacions de costa i paratges amb patrimoni marítim immoble, unes zones que poden esdevenir models de turisme i cultura marítims de la Mediterrània. D'altra banda, la cita ha servit per comprovar que la candidatura de Menorca Talaiòtica compleix els requisits formals que es demanen des del Centro de Patrimonio Mundial. Ara, s'obre una etapa que durarà fins al mes de novembre, durant la qual s'avaluarà la candidatura per la seva possible presentació davant del Comité de Patrimonio Mundial durant el 2017.


 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net