Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a la premsa

23 d'octubre de 2014

Recuperen al Bages l'elaboració de vi en tines de pedra seca

El celler Abadal tanca l'any d'experimentació amb la presentació del Paisatges 1883.

ENRIC BADIA

Regió 7 [Crònica]

Foto

Recuperen al Bages l´elaboració de vi en tines de pedra seca. Enric Badia

El celler Abadal va presentar l'any passat el seu projecte de recuperació d'una vella tina de pedra seca situada al costat de la vinya. Ahir, un any després, Valentí Roqueta, propietari del celler, envoltat de molts amics del món de la gastronomia i el vi, va mostrar el primer producte que n'ha sortit: un vi negre, jove, embotellat i etiquetat com a Paisatges 1883. No el busquin a les botigues, que no es comercialitza, però el centenar de persones que ahir es van reunir a Mas Arboset en van poder fer un primer tast.

És un experiment únic en aquests moments a Catalunya. No pot ser de cap altra manera, perquè aquest tipus de construcció de tines a peu de la vinya només es va fer al Bages, fa més de 100 anys, per tal de poder explotar amb vinya zones que quedaven molt allunyades de la casa de pagès. Són aquestes tines externes, fetes de pedra seca, aïllades interiorment amb ceràmica vitrificada. Són únics els més de 100 conjunts de tines que s'han recuperat fins ara i la quarantena més que estan pendents de recuperació, però també és únic el procés per fer el vi.

 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net