Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a la premsa

12 de març de 2014

Es descobreix una nova barraca de pedra a la Torre de Claramunt

Unes tasques de neteja per part de la brigada municipal a un camp a les entrades de Pinedes de l'Armengol han descobert recentment una nova barraca de pedra datada probablement amb una antiguitat de més de 200 anys.

Anoiadiari.cat [Crònica]

Foto

La barraca descoberta

La sorpresa ha estat que la barraca de pagès es conserva quasi en perfecte estat i només caldrà fer-hi alguna petita actuació a la part del sostre per millorar i garantir la seva conservació. Des de l'Ajuntament de la Torre de Claramunt es fa un important esforç per tal de preservar la conservació i la protecció d'aquests elements històrics ja que les barraques formen part del patrimoni arquitectònic i per tant formen part del paisatge de la comarca.

Durant el darrer mes, la brigada municipal ha fet una feina intensa de neteja a les entrades de Pinedes de l'Armengol. En concret, aquesta neteja serveix pel manteniment també de les rases existents que canalitzen les aigües de les pluges. Amb aquesta neteja es pot fer el manteniment de les esmentades rases pluvials i alhora fem ja una tasca preventiva de minimització del risc d'incendi, ja que aquesta zona també pertany a la zona de protecció o tallafocs.

TALLER DE PEDRA SECA

Pel pròxim mes d'abril està previst fer un taller de diversos dies amb especialistes en la construcció i restauració d'aquest tipus d'elements construïts amb pedra seca i datats probablement amb una antiguitat de més de dos segles. Estarà adreçat a tothom que hi tingui interès i serà impartit per persones del territori que són especialistes en aquest tema i que també tenen un interès especial en transmetre aquest coneixement per tal que no es perdi.

També està previst fer amb el mateix sistema de treball de la pedra seca un forn de calç tal com es feia antigament. El taller serà gratuït.

 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net