Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informaciķ
a la premsa

24 d'octubre de 2011

Recuperen pastures i refan construccions de paret seca a la Fageda d'en Jordā

Diari de Girona [Crōnica]

El delegat general de la Caixa a Girona, Jordi Nicolau; el vicepresident de la Diputaciķ de Girona, Miquel Calm, i el director del Parc Natural de la Zona Volcānica de la Garrotxa (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaciķ i Medi Natural), Xavier Puig, van presentar ahir els treballs de recuperaciķ de murs de pedra seca i espais oberts dins de la fageda d'en Jordā. Les actuacions permetran posar en valor part del patrimoni cultural de l'espai. Per tal d'afavorir-hi la biodiversitat, hi pasturarā un ramat de vaques.
L'actuaciķ es va dur a terme a través de la feina de vuit persones de la Cooperativa la Fageda. En concret van desbrossar, reconstruir murs i millorar un itinerari pedestre dins del bosc de faigs. La tasca ha permčs recuperar una biodiversitat perduda per causa de l'abandonament de la pagesia.
La finca de Can Jordā, propietat de la Diputaciķ de Girona i cogestionada per la mateixa Diputaciķ i el Parc Natural, té un total de 89 hectārees distribuīdes en bosc de fageda, diverses pastures i espais oberts, i la masia de Can Jordā.

 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net