Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a la premsa

22 de maig de 2008

Restauraran les construccions de pedra seca del racó de Montalts

El Punt [Crònica]

El Consell Comarcal del Priorat ha projectat la restauració de les construccions rurals en pedra seca del racó de Montalts, zona inclosa en l'espai natural del Parc Natural de la Serra de Montsant. De moment, ja ha aprovat una memòria valorada de l'actuació i ha demanat a la direcció general del Medi Natural de la Generalitat ajut per finançar-la, ja que el pressupost és de 30.000 euros.

El racó de Montalts està situat a l'extrem occidental de la serra del Montsant i aglutina un conjunt de petites construccions rurals en pedra seca esglaonades en antigues terrasses de cultiu de vinya i oliveres mitjançant marges de pedra seca d'una gran qualitat constructiva i estètica. Són casetes que temps enrere servien per protegir el bestiar i com a aljubs per recollir l'aigua de pluja. Als marges, s'hi habilitaven coves i nínxols per a les arnes.

La selecció de les construccions a restaurar es basa en un estudi fet per la direcció general del Medi Natural i en la inspecció realitzada sobre les construccions més afectades dintre del conjunt seleccionat.

 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net