Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a Internet

Recull d'enllaços web que indiquen diversos itineraris per espais on el patrimoni de la pedra seca ha modelat el paisatge i on s'hi troben bons exemples dels seus elements arquitectònics. En aquest sentit, només s'han inclòs els itineraris que tenen un web actiu. Malauradament, aquest criteri exclou de manera inevitable altres itineraris que no disposen de web.

CATALUNYA

Barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp (itineraris)

Itinerari senyalitzat elaborat pel Centre Miró de Mont-roig (Baix Camp).

Itineraris de patrimoni de pedra seca dels Països Catalans

Apartat del web de la Coordinadora d'Entitats per la Pedra Seca que recull itineraris per descobrir aquests elements patrimonials en diverses comarques de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Itineraris del Parc del Secà (Manresa)

Patrimoni i muntanyes

Blog personal especialitzat en patrimoni rural. Destaca un recull d'itineraris senyalitzats per descobrir elements de pedra seca.

Pedra seca a Tous

Blog de l'Associació Amics de Tous que inclou un itinerari pels diversos elements de pedra seca d'aquest municipi de l'Anoia.

Ruta de la Calç (les Garrigues)

Itinerari de 13 quilòmetres a la comarca de les Garrigues que recorre el patrimoni de pedra en sec vinculat a la producció de la calç.

Ruta de la pedra seca de Capçanes

Ruta que ressegueix les construccions de pedra seca de la zona de les Taules, a l'est del nucli urbà de Capçanes, un dels municipis del Priorat amb major riquesa d'aquests elements patrimonials.

Rutes a peu. La pedra seca (Sant Llorenç del Munt i l'Obac)

Ruta de la pedra seca a través del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (Vallès Occidental).

Rutes de pedra en sec al Montsià

Informació de les tres rutes resseguint el patrimoni de pedra en sec a la comarca del Montsià. En cada cas s'ofereix un mapa i informació detallada dels elements més destacats.

Rutes pel Parc de Pedra Tosca

Itineraris per descobrir aquest parc singular situat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es destaquen dues rutes, una llarga de 10 km. i una de curta de 5 km., ambdues senyalitzades.TORNAR A DALT
 

© 2007/2022 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net