Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a Internet

Recull d'iniciatives i projectes que tenen per objectiu la divulgació i la defensa dels paisatges de la pedra seca. En aquest sentit, només s'han inclòs les iniciatives que tenen un web actiu. Malauradament, aquest criteri exclou de manera inevitable altres iniciatives interessants que no disposen de web.

CATALUNYA

Catàleg de construccions en pedra seca del terme municipal de Begues

Iniciativa del Centre d'Estudis Beguetans encaminada a la catalogació de totes les construccions de pedra seca del terme municipal de Begues (el Baix Llobregat). El web conté fotografies i una connexió amb Google Maps que permet ubicar cada un dels elements catalogats. Aquest projecte es realitza amb el suport de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya.

Declaració de Torroella de Montgrí. Per a la defensa del patrimoni cultural de la pedra en sec

Declaració de Torroella de Montgrí (Alt Empordà) per la defensa del patrimoni cultural de la pedra en sec, promuguda per Fundació el Solà i Can Quintana-Centre Cultural de la Mediterrània en el marc de la IIª Trobada d'Estudi per a la Preservació del Patrimoni en Pedra Seca als Països Catalans.

La protecció del patrimoni cultural de la pedra en sec

Memoràndum resultant de les Jornades Europees de la Pedra en Sec celebrades a Tarragona els dies 5 i 6 de juliol del 2002.

Projecte de cooperació LEADER COL·LABORAxPAISATGE

“Desenvolupament rural a través del paisatge i la col·laboració ciutadana (construccions de pedra seca)”
Aquest projecte té l’objectiu de donar valor a les construccions de pedra seca i el seu paisatge com a mitjà per fomentar el desenvolupament rural amb la col·laboració dels ciutadans i la societat civil. Està coordinat per l’Associació pel Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) amb l’assessorament i el suport tècnic de l’Observatori del Paisatge .

Revista Pedra Seca

Revista dedicada a la divulgació de les construccions de pedra en sec, i de les activitats que al voltant d'aquest tema es desenvolupen a Catalunya, tot i que també tracta les construccions aixecades en altres indrets.

Tot un món de pedra seca

Projecte pedagògic per al coneixement del patrimoni de la pedra seca a l'Alt Empordà elaborat en el marc del Projecte Col·labora X Paisatge que coordina l'associació ADRINOC amb el suport de l'Observatori del Paisatge. Consta de 24 panells de fusta que expliquen les principals tipologies constructives de pedra seca, les principals tècniques, materials i eines de treball així com altres elements essencials per comprendre aquest patrimoni i la seva importància com a vertebrador del nostre territori.    TORNAR A DALT

ESPANYA

ILLES BALEARS

#projecteGR221 (Aula Balear)TORNAR A DALT

EUROPA

Réseau Européen de la Pierre Sèche

El projecte REPS (Réseau Européen de la Pierre Sèche) neix amb la intenció de crear una xarxa europea que consolidi la cooperació interregional per al desenvolupament local mitjançant el patrimoni de pedra en sec.

ANDORRA

Primera Pedra

SUÏSSA

Vallemaggia Pietra Viva

Projecte de conservació i difusió dels paisatge de pedra de la Vallemaggia (Maggia).TORNAR A DALT

INTERNACIONAL

AUSTRÀLIA

Stone upon a Stone

Àmplia informació sobre el projecte Pedra sobre pedra de recuperació, difusió, manteniment i revalorització dels paisatges de la pedra seca.TORNAR A DALT
 

© 2007/2019 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net