Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Información
en la prensa

15 Enero 2017

Els jardins de Can Ferrer seran un nou espai verd obert als veïns

L'Ajuntament ha iniciat els treballs per convertir la finca de Can Ferrer, del segle XIX, en un espai verd nou al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Les actuacions realitzades han permès desbrossar el jardí i retirar-ne la vegetació morta. El nou espai enjardinat disposarà d'itineraris accessibles, mobiliari urbà —com bancs, cadires o taules— i xarxes de drenatge i il·luminació per fer-lo accessible i perquè el veïnat en pugui gaudir.

El Digital de Barcelona [Crónica]

Foto
Foto

La recuperació dels jardins de Can Ferrer permetrà crear un petit pulmó verd nou al barri de Sant Gervasi – Galvany, que estarà obert al veïnat amb els equipaments necessaris per gaudir de l'entorn. La principal actuació del projecte consistirà a replantar arbres, arbusts i entapissats, i recuperar les espècies existents de l'antic jardí.

El regidor d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, ha explicat que es vol recuperar l'espai enjardinat inicial de la mateixa manera que s'ha fet amb altres projectes similars.

Can Ferrer, situat al carrer d'Alfons XII, 42-48, és de titularitat municipal i té una superfície de 2.550 metres quadrats. Aquesta finca agrícola del 1843, amb una casa de camp, un jardí i un hort, és un exemple dels processos d'urbanització que es van portar a terme a l'antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, annexionat a Barcelona l'any 1897.

El projecte té un pressupost inicial de 635.000 euros, que s'ajustarà un cop aprovat el projecte executiu.

 

© 2009/2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net