Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Información
en la prensa

21 Junio 2005

El parc botànic de Salou tindrà 2 hectàrees amb més de 300 espècies i una inversió de tres milions d'euros

L'Ajuntament de Salou vol dignificar l'entrada del municipi des de l'autovia de Reus. Per això invertirà prop de tres milions d'euros en la creació d'un parc botànic que tindrà més de 300 espècies i que ocuparà dues hectàrees. El jardí, que es començarà a construir després de l'estiu, tindrà plantes adaptades al clima salouenc que seran distribuïdes seguint una classificació formal per les terrasses que es crearan aprofitant l'important desnivell del solar.

M. PLANA

El Punt - Camp de Tarragona [Crónica]

El desnivell del solar marcarà l'estètica d'aquest projecte botànic que començarà a ser una realitat després de l'estiu gràcies a una inversió de l'Ajuntament de prop de tres milions d'euros. Els autors del projecte han volgut aprofitar el desnivell de la zona creant diferents terrrasses bastides per murs de contenció que permetran tenir una perspectiva global de l'espai. Un dels redactors del projecte, l'arquitecte i paisatgista Jordi Bellmunt, explicava: 'Ens interessa recuperar l'estructura del que ja hi ha' tot i que deia que això no és incompatible amb el fet que pugui ser una proposta 'molt moderna'. El parc serà 'un joc de terrassetes amb ambients molt diferents'. A més, a la part superior del parc es crearà una bassa que simularà un sistema de reg ja que en realitat es farà a través d'un circuit tancat amb sistemes de degoteig i aspersors. Segons el paisatgista Manel Colomines, les plantes seran les que millor s'adaptin al clima de Salou i la majoria seran 'cultivades aquí i algunes també que ja s'han deixat d'usar'. El jardí, que també neix amb voluntat didàctica, s'estructura per criteris formalistes amb la intenció de crear nous paisatges.

 

© 2009/2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net