Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Información
en la prensa

20 Noviembre 2005

Un jardí botànic de l'Espluga serà la porta d'entrada al parc de la Serra de Prades

El Punt [Crónica]

La Finca del Garber, situada a dos quilòmetres de l'Espluga, es recuperarà com a jardí botànic. L'Ajuntament vol aprofitar l'espai abandonat, que va passar a ser municipal fa més de 25 anys, perquè reuneixi la vegetació autòctona del territori i representi una de les portes d'entrada al futur parc natural dels boscos de Poblet-Muntanyes de Prades. Segons David Rovira, alcalde de l'Espluga, en breu acabarà la primera fase, que ha consistit en la neteja i el tancament de la finca, per evitar qualsevol acte vandàlic. Quedarà una segona fase durant la qual es realitzarà la replantació i etiquetatge de totes les plantes i arbres de la finca.

Al jardí s'hi trobaran espècies autòctones, com pins, avets , bedolls, farigola, romaní i espígol. Serà un espai representatiu del que podrà trobar el visitant del futur parc natural dels boscos de Poblet-Muntanyes de Prades. Amb el jardí botànic, l'Ajuntament vol consolidar l'Espluga com una de les portes d'entrada a aquest parc. Amb aquest fi, es construirà un edifici que es destinarà a punt d'informació. El pressupost del projecte és de 82.200 euros.

 

© 2009/2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net