Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informaciˇ
a la premsa

5 de setembre de 2017

Lloret, seu d'una trobada sobre jardins hist˛rics

L’Ajuntament vol que el fòrum sigui un primer pas cap a una xarxa europea

J.F

El Punt Avui [Cr˛nica]

Foto

Una imatge d'arxiu dels Jardins de Santa Clotilde de Lloret, que podria formar part dĺuna xarxa europea de jardins. Foto: N.F..

Lloret de Mar serà la seu, dijous i divendres, d’un fòrum internacional de ciutats i pobles europeus amb jardins històrics. L’Ajuntament de Lloret ha confirmat la participació d’una quarantena de municipis en una iniciativa que pretén “rellançar la xarxa europea de jardins històrics”, indica el regidor de Cultura, Albert Robert (CiU). El fòrum tindrà lloc al Gran Hotel Monterrey.Els inscrits pertanyen a jardins, fundacions i castells amb vinculació als jardins històrics, i també hi ha haurà agències especialitzades a crear rutes temàtiques. Representants dels jardins de Boboli (Itàlia), l’Institut Europeu de Jardins i Paisatges, amb seu al castell de Bénouville (Normandia, Estat francès), o dels jardins de la regió de Valònia (Bèlgica) seran a Lloret.L’Associació Europea de Jardins Històrics es va constituir a l’abril i actualment l’integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona, que encapçala Jordi Tresserras. Precisament Tresserras oferirà dijous una conferència sobre jardins històrics i turisme cultural. L’Estat espanyol ha demanat integrar-se a l’esmentada associació de jardins històrics, afirma Robert.QUINZE MIL VISITANTSEls jardins de Santa Clotilde van rebre a l’agost 15.233 visites, segons dades de l’Ajuntament de Lloret. Aquesta xifra representa un 17% més que l’agost del 2016. En tot l’any passat va rebre 115.000 visitants.


 

© 2009/2023 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net