Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informaciˇ
a la premsa

21 de juny de 2005

El parc botÓnic de Salou tindrÓ 2 hectÓrees amb mÚs de 300 espŔcies i una inversiˇ de tres milions d'euros

L'Ajuntament de Salou vol dignificar l'entrada del municipi des de l'autovia de Reus. Per aix˛ invertirÓ prop de tres milions d'euros en la creaciˇ d'un parc botÓnic que tindrÓ mÚs de 300 espŔcies i que ocuparÓ dues hectÓrees. El jardÝ, que es comenšarÓ a construir desprÚs de l'estiu, tindrÓ plantes adaptades al clima salouenc que seran distribu´des seguint una classificaciˇ formal per les terrasses que es crearan aprofitant l'important desnivell del solar.

M. PLANA

El Punt - Camp de Tarragona [Cr˛nica]

El desnivell del solar marcarÓ l'estŔtica d'aquest projecte botÓnic que comenšarÓ a ser una realitat desprÚs de l'estiu grÓcies a una inversiˇ de l'Ajuntament de prop de tres milions d'euros. Els autors del projecte han volgut aprofitar el desnivell de la zona creant diferents terrrasses bastides per murs de contenciˇ que permetran tenir una perspectiva global de l'espai. Un dels redactors del projecte, l'arquitecte i paisatgista Jordi Bellmunt, explicava: 'Ens interessa recuperar l'estructura del que ja hi ha' tot i que deia que aix˛ no Ús incompatible amb el fet que pugui ser una proposta 'molt moderna'. El parc serÓ 'un joc de terrassetes amb ambients molt diferents'. A mÚs, a la part superior del parc es crearÓ una bassa que simularÓ un sistema de reg ja que en realitat es farÓ a travÚs d'un circuit tancat amb sistemes de degoteig i aspersors. Segons el paisatgista Manel Colomines, les plantes seran les que millor s'adaptin al clima de Salou i la majoria seran 'cultivades aquÝ i algunes tambÚ que ja s'han deixat d'usar'. El jardÝ, que tambÚ neix amb voluntat didÓctica, s'estructura per criteris formalistes amb la intenciˇ de crear nous paisatges.

 

© 2009/2023 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net