Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informaciˇ
a la premsa

20 de novembre de 2005

Un jardÝ botÓnic de l'Espluga serÓ la porta d'entrada al parc de la Serra de Prades

El Punt [Cr˛nica]

La Finca del Garber, situada a dos quil˛metres de l'Espluga, es recuperarÓ com a jardÝ botÓnic. L'Ajuntament vol aprofitar l'espai abandonat, que va passar a ser municipal fa mÚs de 25 anys, perquŔ reuneixi la vegetaciˇ aut˛ctona del territori i representi una de les portes d'entrada al futur parc natural dels boscos de Poblet-Muntanyes de Prades. Segons David Rovira, alcalde de l'Espluga, en breu acabarÓ la primera fase, que ha consistit en la neteja i el tancament de la finca, per evitar qualsevol acte vandÓlic. QuedarÓ una segona fase durant la qual es realitzarÓ la replantaciˇ i etiquetatge de totes les plantes i arbres de la finca.

Al jardÝ s'hi trobaran espŔcies aut˛ctones, com pins, avets , bedolls, farigola, romanÝ i espÝgol. SerÓ un espai representatiu del que podrÓ trobar el visitant del futur parc natural dels boscos de Poblet-Muntanyes de Prades. Amb el jardÝ botÓnic, l'Ajuntament vol consolidar l'Espluga com una de les portes d'entrada a aquest parc. Amb aquest fi, es construirÓ un edifici que es destinarÓ a punt d'informaciˇ. El pressupost del projecte Ús de 82.200 euros.

 

© 2009/2023 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net