Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informations
sur la presse

21 Mars 2012

Els arbres singulars del SolsonŔs, al m˛bil

El CTFC ha creat la primera aplicaciˇ de temÓtica forestal en catalÓ

EFE

La malla.cat [Chronique]

Foto

L'aplicaciˇ per a m˛bils estÓ disponible de forma gratu´ta a iTunes i a Google Play.

l Centre Tecnol˛gic Forestal de Catalunya (CFTC), amb seu a la comarca lleidatana del SolsonŔs, ha presentat la primera aplicaciˇ per a m˛bils de temÓtica forestal en catalÓ, que ha estat desenvolupada pel mateix centre i que permet localitzar arbres singulars de la comarca. L'aplicaciˇ contÚ la versiˇ per a m˛bil de la 'Guia d'arbres i arbredes singulars de Catalunya', un manual en paper elaborat pels investigadors David GuixÚ, Montse RodrÝguez i Rafel Rocaspana.

A travÚs de l'aplicaciˇ m˛bil l'usuari pot descobrir l'entorn natural del SolsonŔs a travÚs dels seus arbres mÚs singulars, ja que contÚ una fitxa detallada de cada arbre i la seva geolocalitzaciˇ, a mÚs d'una galeria fotogrÓfica dels arbres i els paisatges de la comarca.

L'aplicaciˇ per a m˛bils estÓ disponible de forma gratu´ta a iTunes (per a m˛bils iPhone) i a Google Play (per als m˛bils amb software Android).

Aquesta Ús la primera de les eines que el CTFC ha desenvolupat per a m˛bils, encara que el centre ha anunciat que tÚ previst desenvolupar-ne mÚs en els pr˛xims mesos. En aquest sentit, estÓ treballant en la difusiˇ a travÚs de les noves tecnologies de les seves investigacions i treballs, apostant per la transferŔncia de coneixement en diferents eines i suports.

 

© 2008/2023 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net