Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Information
in the Press

14 November 2012

Sarriā - Sant Gervasi estrena la nova paret mitgera del Ginjoler

La remodelaciķ l'han fet els alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja tenint com a referčncia principal el Ginjoler de Sarriā, un arbre amb histōria.

La Vanguardia [Feature]

La mitgera del Ginjoler, situada al carrer d'Arimon, l'han fet els alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja amb l'assessorament de l'empresa Saint Gobain Weber Cemarksa, que també ha cedit els materials.

S'emmarca en el Pla de remodelaciķ de parets mitgeres que gestiona l'Institut Municipal del Paisatge Urbā, i en aquest cas s'ha tingut en compte la conservaciķ del Ginjoler de Sarriā, inclōs al Catāleg d'arbres d'interčs local. El Ginjoler s'acosta als 200 anys de vida, fet que el fa únic a tot Europa, i els veīns feia temps que en reclamaven la conservaciķ.

UNA MILLORA INTEGRAL

La reforma de la mitgera del Ginjoler no ha estat només artística. La paret s'ha aīllat per evitar les humitats als veīns de l'edifici, i també s'ha adequat l'espai per garantir la salut del Ginjoler. A més, s'hi ha incorporat un banc de pedra amb frases populars i fragments literaris amb referčncies a l'arbre cedides pels artistes Antoni Defez, Celdoni Fonoll i Blai Bonet.

Així, doncs, la remodelaciķ s'ha fet amb la intenciķ d'establir un diāleg entre els elements arquitectōnics i naturals per evitar les ruptures urbanes i dotar de significat la paret mitgera. L'obra ha tingut un cost aproximat de 100.000 euros provinents de fons privats generats per la publicitat exterior autoritzada a la ciutat.

 

© 2008/2018 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net