Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a Internet

Recull d'enllaços a webs d'institucions o entitats dedicades a l'estudi o a la preservació dels arbres monumentals i singulars. Això significa que, malauradament, aquest criteri exclou de manera inevitable entitats de gran interès que també estan treballant en aquesta temàtica, però que no disposen de web.

CATALUNYA

Aplicació per a mòbils dels arbres i arbredes del Solsonès

Web de l'aplicació dedicada als arbres i arbredes singulars del Solsonès, la primera d'aquestes característiques de Catalunya. Cada arbre (125) i arbreda (43) disposa d'una fitxa detallada amb la posició damunt del mapa, acompanyat d''una galeria fotogràfica.

Projecte Busquem arbres amb història de la Garrotxa

Web del projecte del Parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per elaborar un inventari participatiu dels arbres monumentals, notables i singulars de la comarca. Al blog http://arbresambhistoria.blogspot.com.es/ es pengen les fitxes i la resta de resultats de la iniciativa.TORNAR A DALT

ESPANYA

Associació Cuervo Blanco

Pàgina d'informació de l'associació Cuervo Blanco, on es presenta informació sobre aspectes com l'ecologia, les energies sostenibles, els parcs naturals, els jardins botànics i arborètums, les reserves de la biosfera i finalment d'arbres monumentals i singulars. L'apartat d'enllaços és el més destacable.

CASTELLA I LLEÓ

A Morteira - La web dels Arbres singulars del Bierzo

Informació sobre els arbres monumentals de la comarca de Bierzo i de tot Espanya. Destaca l'apartat d'enllaços i el recull de notícies sobre aquesta temàtica. També es pot consultar una galeria d'imatges de gran interès.TORNAR A DALT

EUROPA

BIGTREES4LIFE

Projecte amb finançament europeu que pretén millorar la conservació dels arbres monumentals i els boscos madurs dels espais protegits de l'Estat espanyol. Les accions són tant de comunicació i sensibilització com legislatives a escala municipal i pròpiament de gestió dels arbres.

FRANÇA

Associació ARBRES

Informació i difusió dels treballs de l'associació A.R.B.R.E.S (Arbres Remaquables: Bilan, Recherche, Études et Sauvegarde). Del web cal destacar-ne les nombroses fotografies que presenta.

HOLANDA

De Bomenstichting

Organització que promou la protecció dels arbres i de les diferents varietats d'espècies que existeixen i estan en perill. El web també proporciona molta informació sobre el tema.

REGNE UNIT

Ancient Tree Forum

Les associacions Woodland trust i Ancient tree Forum han unit esforços en aquest complet web on es pot consultar gairebé tot sobre el mon dels arbres i la seva conservació a Anglaterra.

Ancient Tree Hunt

Projecte de la catalogació sobre el mapa dels arbres més de més interès de les Illes Britàniques de l'associació Woodland trust. Aquest web complementa la de Ancient trees forum on es pretén impulsar el diàleg entre els amants dels arbres monumentals.TORNAR A DALT

INTERNACIONAL

Ancient Forest International

Web de l'associació Ancient Forests International dedicada a l'adquisició, custòdia i protecció de boscos arreu del món; i en especial de boscos primigenis situats al continent americà.

ESTATS UNITS

American Forests

L'organització American Forests es dedica a la promoció i valorització dels arbres nord-americans.TORNAR A DALT
 

© 2008/2023 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net