Dossier: Paisatges sonors - Observatori del Paisatge

Informació
a Internet

Recull de diversos webs que contenen informació sobre aspectes relacionats amb els arbres monumentals i singulars d'arreu del món. Això significa que, malauradament, aquest criteri exclou de manera inevitable altra informació de gran interès en aquesta temàtica, però que no es pot consultar en un web.

CATALUNYA

Arbres catalogats de la ciutat de Girona

Web de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial de l'Ajuntament de Girona (UMAT) on s'identifiquen i es localitzen en un mapa els arbres catalogats de la ciutat.

Arbres d'interès local de Barcelona

Inventari realitzat per la institució Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, que recull els arbres d'interès local de la ciutat organitzats per districtes.

Arbres monumentals d'Agullana

Apartat del web municipal d'Agullana (Alt Empordà) on es recullen els arbres monumentals del terme amb la situació, característiques i curiositats històriques i socials associades.

Arbres monumentals de Catalunya

Inventari dels arbres monumentals protegits a Catalunya. Des del web dels Parcs de Catalunya es pot accedir al llistat d'arbres monumentals de Catalunya ordenats per comarques i municipis, al llistat d'arbres d'interès comarcal i local, i a la legislació específica referent a aquesta temàtica.

Arbres monumentals de la masia Masjoan

Informació dels arbres monumentals de la masia Masjoan a Espinelves. La major part d'aquests arbres són coníferes i foren plantats entre 1860 i 1911 pel propietari de la masia. Molts d'aquests superen els 40 metres d'alçada.

Arbres monumentals i d'interès local del Maresme

Web del Consell Comarcal del Maresme que llista el arbres monumentals i d'interès comarcal i local de tota la comarca.

Arbres singulars a protegir de l'Alt Empordà

Web de l'inventari d'arbres singulars i d'interès no protegits de la comarca de l'Alt Empordà, creat per la Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura (IAEDEN).

Arbres singulars de Mollet del Vallès

Inventari fet per l'Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), que identifica els arbres singulars i d'interès botànic protegits de la ciutat.

Arrelats. Els arbres singulars del municipi de Vimbodí i Poblet

ARRELATS és el nom de la iniciativa mediambiental, històrica i literària impulsada per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, que es configura a l’entorn d’una quinzena d’arbres emblemàtics del terme municipal. La informació de cada arbre es complementa amb un relat literari de l’escriptora Teresa Duch.TORNAR A DALT

ESPANYA

ANDALUSIA

Arbres i arbredes singulars d'Andalusia

Web de la Conselleria de Medi Ambient de la Junta de Andalusia que recull acuradament l'ampli inventari d'arbres i arbredes d'Andalusia, agrupats per províncies. A part de la caracterització de cada arbre i arbreda, també se'ls pot localitzar mitjançant connexions directes amb Google Maps i Google Earth

ARAGÓ

Arbres monumentals de Huesca

Informació sobre els arbres monumentals de la Sierra de Guara i la resta de territori de la província de Huesca. El web ens proposa diferents itineraris per poder-los visitar.

Arbres monumentals de Linares de Mora

Informació sobre els arbres més destacables del municipi de Linares de Mora, un municipi de la comunitat autònoma d'Aragó.

ASTÚRIES

Teixos d' Astúries

Dins el web d'informació turística de la comunitat d'Astúries es poden consultar els Teixos monumentals i singulars d'Astúries.

CANTÀBRIA

Arbres singulars de Cantàbria

Inventari dels arbres singulars de la comunitat autònoma de Cantàbria ordenats per espècies i localitats.

EXTREMADURA

Arbres monumentals d'Extremadura

Informació sobre als arbres monumentals de la comunitat autònoma d'Extremadura. S'hi accedeix des de la Red de espacios naturales protegidos de Extremadura.

ILLES BALEARS

Arbres singulars de les illes Balears

Inventari dels arbres monumentals de les illes Balears, classificats per illes.

ILLES CANÀRIES

Arbres singulars de les illes Canàries

L'associació Rincones del Atlántico ofereix un breu llistat dels arbres més destacables de les illes Canàries.

MADRID

Arbres singulars del Real Jardín Botánico de Madrid

Recorregut pels 17 arbres més singulars dels més de 1500 que alberga aquest jardí botànic.TORNAR A DALT

EUROPA

Old trees in the Netherlands and Europe

Pàgina de Jeroen Philippona amb molta informació sobre arbres monumentals i singulars dels Països Baixos i de la resta d'Europa.

ALEMANYA

Baumveteranen, unsere knorrigen Freunde

Imatges d'alguns dels arbres d'interès més remarcable d'Alemanya. També hi ha un enllaç a les fotografies de Jürgen Hüfner.

BÈLGICA

Arbres de Bèlgica

Llistat amb nombroses fotografies dels arbres monumentals més destacables de Bèlgica.

FRANÇA

Arbres remarcables dels boscos francesos

Pàgina d'informació de l'Office National des Forêts, on es presenten els arbres més remarcables dels boscos francesos.

POLÒNIA

Arbres monumentals de Polònia

Pàgina web de Tomasz Niechoda que recull una àmplia informació sobre arbres monumentals de Polònia.

The Rogalin Landscape Park

Web del Parc natural de Polònia creat principalment per preservar els roures monumentals i simbòlics de la vall de Warta. 

REGNE UNIT

The Tree Register

Pàgina que recull els arbres més notables de les Illes Britàniques i Irlanda. Actualment hi consten més de 125.000 entradesTORNAR A DALT

INTERNACIONAL

A World community of Old Trees

Projecte que intenta unir l'ecologia i l'art a través dels arbres centenaris. El web proposa la participació dels artistes amb col·laboracions relacionades amb la representació d'arbres en diferents suports i tècniques, des de pintures, dibuixos, fotografies, etc.

Arbres venerables del planeta

Informació sobre els arbres monumentals i singulars més destacables del planeta. En destaca la fototeca i els nombrosos recursos que recomana el mateix web.

AUSTRÀLIA

Giant trees in Victoria

Fotografies històriques de gran interès dels arbres de més grans de Victòria.

Giant Trees of Tasmanië

Consulta d'impressionats fotografies dels arbres més grans de Tasmania, la majoria Eucaliptus.

CANADÀ

Big Trees on Salt Spring Islands

Les illes de Salt Spring, de Canadà, consten de notables exemplars arboris que són presentats en aquest web. S'hi pot visitar una àmplia galeria d'imatges i una descripció dels exemplars més destacables.

ESTATS UNITS

Oldlist

Es pot consultar els arbres més vells de Nord-Amèrica.

Redwood Grove

Informació sobre els boscos i arbres més representatius de Califòrnia. En destaquen les nombroses fotografies i els recursos que es presenten per aprofundir en el tema o per visitar els arbres més destacalbles, com per exemple els del Redwood National Park.

The National Register of Big Trees of America

Llistat dels arbres monumentals i de totes les espècies d'arbres que viuen als Estats Units. El web ha estat creat per l'organització American Forests.

The Tallest, Biggest and Oldest Trees

Presenta un viatge per la costa del Pacífic per tal de trobar els arbres més alts, més grans i més vells d'aquesta àrea.TORNAR A DALT
 

© 2008/2023 Observatori del Paisatge de Catalunya / Hospici, 8 - 17800 OLOT - Tel: +34 972 27 35 64 · observatori@catpaisatge.net